Crafter’s Spirit

Ribnjak Cugeraj
Crafter’s na Ribnjaku
17.07.2020

Crafter’s Spirit

CRAFTER'S TIM ČINE MAJSTORI U KUHANJU PIVA, VJEČNI PREDATORI SA SAMO JEDNIM CILJEM:
STALNO POBOLJŠAVATI RECEPTURE I ZAPLJESKATI SVAKOM POKUŠAJU.

Ove zime predstavili smo još jedno pivo u svom asortimanu, zimsko pivo! Duh zime u ovom limitiranom izdanju prožima se kroz brojne začine: suho voće (marelice, šljive i grožđice), cimet i prvoklasnu vaniliju, pa mu ime Crafter's Spirit savršeno pristaje.

Naš majstor pivar, popularno master brewer, kreator recepata i osoba koja upravlja procesom proizvodnje, Silvije Boroša-Sergio, poznata je „njuška" s domaće homebrew scene. Već godinama u kućnom pogonu hobistički kuha i eksperimentira stilovima i okusima, a na pitanje kako je nastalo ovo 'slasno' pivo, odgovara:

„Zimskom pivu osnova je 'Scotch Ale' i ima osam posto alkohola, ali mogli ste primjetiti da se ne osjeti ta jačina i da je vrlo pitko. Tajna je u preciznom balansu svih sastojaka, a nakon fermentacije smo pivo dodatno začinili cimetom u kori i štapićima najbolje vanilije".
Svi koji su probali zimsko pivo na prezentaciji ove zime u History baru u Tkalči, a bilo je tu pravih pivskih znalaca, složili su se da je pitko i jednostavno očaravajućeg, svečanog okusa. Za potpuni doživljaj, pripremili smo kiflice punjene pekmezom od voća korištenog u zimskom pivu, kao i rakiju od drugog dijela tog istog voća, a za "ravnanje" okusa poslužili smo razne sireve, jer vrijedilo je probati i ostale vrste naših piva.

Zajedno s Crafter's Spiritom, na tržište smo do sad lansirali osam vrsta craft piva: Hopper, Swing, Chimney, Escape, Switch, Glider i Pumpker. Svi su začinjeni najkvalitetnijim sastojcima čije kombinacije mirisa i okusa bude znatiželju da ih probate sve!